Zelfgemaakte seitan, gebakken aardappelen en een frisse salade

Zelfgemaakte seitan, gebakken aardappelen en een frisse salade

Dan zit je in een gezin waar er vegetarisch én niet vegetarisch gegeten wordt. Dus dans ik constant op een koord, waar ik niet wil afvallen. Ik wil graag iedereen, die in mijn huis moet eten, content stellen. Ja, zo ben ik😂

Voor mijn carnivoren is het gemakkelijk, je koopt een vleesje of een visje. Aanbod genoeg. Maar als vegetariër moet je toch wat meer moeite doen. Ik koop natuurlijk ook klaargemaakte vleesvervangers, maar die zijn niet altijd even lekker.

Zo zag ik op een receptje om zelf seitan te maken. Want eerlijk, seitan, dat trekt op niks. Toch niet diegene die ik al kocht. Tofu, for that matter, is ook niet altijd lekker. Maar dat is een ander verhaal.

Daarom wil ik het graag delen: Hoe maak je zelf seitan.

Waarschuwing: ‘t is niet moeilijk, maar je hebt wel wat tijd nodig. Daarom raad ik aan om een grote portie te maken en een deel in te vriezen.

NODIG

1650 gr bloem

530 ml water

2 el edelgist

1 el kippenkruiden

1 el lookpoeder

1 el gerookt paprikapoeder

1/2 tl zout

700ml Groentenbouillon

HOE

Meng de bloem met het water tot je een deegbal hebt, en laat dat 1 uur rusten onder een schone keukenhanddoek.

Na het uur, moet je die deegbal spoelen. En dat met koud water. Dat is het grootste werk, want dat duurt toch een tijdje. (10-15min) De bedoeling hiervan is dat al het zetmeel verwijderd wordt en je de gluten proteïne overhoudt. Het water moet dus redelijk klaar worden.

Nu kan je al de kruiden eraan toevoegen. Dat moet je goed mengen en kneden.

Deze brij scheur je in hapklare brokjes en je laat dat opnieuw een uur rusten.

Nu breng je 3 cups groentenbouillon ( al dan niet zelfgemaakt) aan de kook, je doet de brokjes erin en laat het vocht wegkoken. Hier moet je bijblijven en zeker op tijd eens roeren, want anders gaat dat onderaan in je kom aanbakken.

Als dit klaar is, kan je het invriezen. Maar als je het direct wil opeten, kan je de blokjes nog krokant bakken in een pan.

Ik maakte er ovengebakken aardappelen bij met tijm en een salade van tomaat, komkommer en pijpajuin bij. En natuurlijk kip voor de anderen.

Iedereen content!

Smakelijk!Geef een reactie