Hummuspizza

Hummuspizza

Er zijn zo van die dingen die evolueren. Zo was ik vroeger al blij met een pizza uit het diepvriesvak. Wat later kocht ik een pizzadeeg en maakte ik er zelf mijn eigen creatie op. Allemaal met gekochte ingrediënten. Maar dat was niet voldoende meer, dus maakte ik liever zelf mijn pizzadeeg. Met die bodems kan je ook eindeloos variëren en experimenteren. Dat kon al eens bestaan uit bloemkool of een andere groente. Maar ik bleef nog op het rechte pad. 😉

Vandaag heeft mijn pizza eigenlijk niks meer te maken met the real stuff. Dat recht pad is lekker en altijd een winner, maar saai. Nu moest zelfs de tomatensaus moest eraan geloven. Een bodem van zoete aardappel en een saus op basis van kikkererwten. De toppings… daar blijf ik af. 😂

NODIG

2 grote zoete aardappelen

2 blikken kikkererwten

1 cup water

2t look

3/4 cup zongedroogde tomaatjes

1 rode ui

4el edelgist

Gedroogde oregano

Gedroogde basilicum

Toppings naar keuze: Champignons, artisjok, paprika, rode ui…. en eventueel chorizosalami, garnaaltjes, rauwe ham

HOE

Snij de gewassen aardappelen met de mandoline in plakken van 0,5cm. Leg ze mooi naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat alle gaatjes opgevuld zijn. Dit vormt je bodem van de pizza.

Bestrooi ze met een beetje zout en bak ze 15min in een voorverwarmde oven van 200gr C. Draai de plakken om en zet ze nogmaals 15min in de oven.

Ondertussen heb je tijd om alle andere ingrediënten in een blender te gooien en er een hummus mee te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Als de aardappelen klaar zijn, giet je de hummus op de aardappelen en dan komen jouw favoriete toppings. Eindig met de kaas.

Zet nog een laatste keer 15min in de oven en smullen maar!

Smakelijk!Geef een reactie