Het was zo een dag

Het was zo een dag

Misschien of misschien niet, weten jullie dat ik veranderd ben van job. Nog steeds een goeie beslissing, maar daar gaat het niet over. Waar het hem wel over gaat, is dat ik nu terug het verkeer moet trotseren.

Dat is maximum twee keer per week, en ik luister naar podcasts. Soms ben ik zelfs een beetje teleurgesteld als ik er al ben en mijn podcast is nog niet afgelopen. 😂

Ook vandaag. Opgestaan om 6u15 om tegen 7u op de baan te zijn. Ik hoor je denken: “dat is in t holst van de nacht” en dat is het ook. Voor mij toch. Maar als ik om dat uur vertrek, valt alles wel mee onderweg.

Na mijn auto afgekrabd te hebben ( lees: te lui om zo’n ding op mijn voorruit te leggen) ben ik onderweg. Ik hoor op de radio dat er een file staat door een ongeval, maar ik kan uitwijken en door t stad rijden. Lucky me.

Natuurlijk moet je daar ook wel wat in de file staan, maar hey, vandaag is Alex Agnew bij mij, samen met de madammen van De Volksjury. Lekker gezellig toch?

Je schuift dan zo stilletjes mee in de file en plots stopt de boel en waar sta ik?

Juist! Op de kottekes. En waar wil je niet staan? Juist! Op de kottekes.

Meestal is dat niet erg als er geen tram aankomt, maar wat denk je? Juist!

Al volledig opgepierd door nog wat onnozelaars die van rijvak willen veranderen, kom ik aan in Oudergem. Ik parkeer en ga met de lift naar boven. Mijn gereserveerd plekje is nog vrij, ik installeer mij en wat blijkt?

Ik ben mijn PC vergeten thuis! Really!

Ik kan niet direct terug, want ik krijg ook mijn griepvaccin vandaag, dus ik besluit om even te wachten. En dan toch voor te steken… 🤣

De verpleegster madam zat ook in t verkeer vast en was 1u te laat! Lucky me!

Allez, ik rij naar huis en onderweg komt er een onzichtbare fietser mij bijna aangereden. WTF zwakke weggebruikers? Diene mens verontschuldigd zich wel, maar mijn hart moest er toch efkes van bekomen. En zag ik daar nu ook terug een tram afkomen? Aaaaahhhhh

Ik geraak veilig en zonder kleerscheuren thuis, ik moet naar toilet en ik ervaar toch wat krampjes…. Ik ben thuis dus ik mag ongestoord geluid maken. Lucky me!

T zal alleszins niet zijn van mijn eten gisterenavond, want ik maakte…

Zonder
Met

Krielpatatjes met een avocado salade en varkenshaas.

NODIG

Krielpatatjes

Rucola

Verse peterselie

Verse bieslook

Lente-ui

Avocado ( niet te rijp)

Suger snaps

Olijfolie

En voor de vleeseters: varkenshaasje

HOE

Verwarm de oven op 180gr.

Je kookt de krielpatatjes en de sugar snaps en laat deze afkoelen.

Je mengt de rucola, avocadoblokjes, lente-ui en sugar snaps onder mekaar. De patatjes bewerk je met een lekker olijfolie en kruiden. Ik koos hier voor een mengeling van Oil & Vinegar.

Het vlees bak je aan in de pan en laat je verder garen in de oven op 180gr. ( tip: koop bij IKEA een kernthermometer en je vlees is altijd top) Op de stukjes vlees strooi je een beetje zwart zout en klaar!

Smakelijk!3 gedachten over “Het was zo een dag”

Geef een reactie