Pompoenpasta

Pompoenpasta

Meet my new friend. Mijnheer Umpkin P.

Hij kwam hier de show stelen vandaag. Zo gewoon op een zotte maandagavond. Tijd voor een blogje dus. 🤣

We hebben hem opgegeten, dus mijn vriend is niet meer, maar ik deel graag het receptje met jullie. En dat echt alleen maar om pre-Rona tijden nog eens te eren. Toen er niemand ziek was, want “a wildfoodblog a day, keeps the Rona away 😉”

NODIG

1 pompoen

1 ui

2t look

1 blik kokosmelk

2 laurierblaadjes

1kl tijm

1kl kurkuma

4 el edelgistvlokken

2el panko

1kl gerookte paprika

Volkorenpasta

HOE

Verwarm de oven op 180gr C.

Snij de pompoen in 2 en haal de pitten eruit.

Deze kan je ( als je in een zero-waste bui bent) laten drogen en dan later zaaien, maar daar ga ik niet over uitweiden. Dat is een ander soort blog😂

Snij ook zoveel mogelijk vruchtvlees uit de pompoen. Snij deze in kleinere blokjes. Ook de ui en de look, hak je klein. Meng dit alles door elkaar.

Leg nu op 2 pompoenhelften op een met bakpapier bedekte ovenplaat en daarnaast leg je de fijngesneden groenten. Besprenkel met wat peper en zout. Zet dit 20min in de voorverwarmde oven.

Ondertussen verwarm je de kokosmelk met tijm en laurier, peper en zout, zachtjes, gedurende 15min. Haal de laurier eruit. ( ook de tijm als je verse gebruikt)

Als de groenten uit de oven komen, doe je ze in de blender, samen met de kokosmelk, kurkuma, 2 el edelgist. Schraap nog extra pompoen uit de schil, maar zorg dat je een kommetje (pompoen) overhoudt.

Kook ondertussen de pasta gaar en meng deze met de pompoensaus. Breng op smaak met peper en zout.

Schep nu de pasta terug in de pompoen en bedek met de mengeling van panko, 2 el edelgistvlokken en gerookt paprikapoeder.

Zet nog 5 minuten in de oven.

Als je er vlees wil bijgeven, kan je dat nu bakken. ( voor de carnivoren he)

Smakelijk!

En laat zeker een reactie achter, ondergetekende wil weten of jullie blogjes willen lezen😉Geef een reactie