Steak tartare met auberginepuree en gestoomde aardappelen

Steak tartare met auberginepuree en gestoomde aardappelen

Gisterenavond hadden we kaarten voor het dorpstoneel van Tejater Restant. “Calendergirls” naar de gelijknamige film van Tim Firth.

Voor wie het verhaal niet kent: de dames van een kleine vrouwenbeweging doen aan charity en maken een naaktkalender. Ten voordele van het lokale ziekenhuis.

Ik heb echt zo hard gelachen!

Natuurlijk spelen heel veel bekenden mee in dat toneel, wat alles nog grappiger maakt. (ook Amees, zie mijn blog http://wildfood.blog/2018/11/13/doe-jij-dan-de-workshop)  Je kan je zo goed verplaatsen in hun rol. Ze gaan ook echt uit de kleren. Uiteraard zie je niks, maar de stress die ze hadden was zo grappig. Als de eerste foto moet getrokken worden en je ziet de madam dan zitten achter een stapel “pateekes”… dan gaat de zaal plat.

Ze waren al aan de voorlaatste voorstelling waardoor ze wat zelfzekerder waren. Haha, oeps, dat kerstkadeautje lag iets te ver naar links😂😂😂

Ook de manier waarop de pauze is geregeld in de zaal Pallieter in Opstal is geweldig. Zoals we in Dublin zagen, wordt de bestelling al klaargezet tegen wanneer het pauze is. Je moet je tijd dan niet verdoen met aanschuiven. Top geregeld!

Door het toneel was mijn recept verschoven naar vandaag 🙂

NODIG

1 steak pp

1 sjalot

1 eidooier

Worcesterchire saus

p en z

1 el mosterd

1 aubergine pp

look

olijfolie

2 aardappelen pp

versgemaakte mayonaise

verse spinazieblaadjes

 

HOE

Het vlees en de sjalot snij je heel fijn.

Hier moet je wel voorzichtig zijn. Die vingers smaken NIET lekker. En bloed al evenmin.

fullsizeoutput_4437

Je doet het gehakte vlees, de sjalot, p en z, de eidooier, de mosterd en de Worcestershire saus door mekaar en je proeft of de smaak juist zit. ( kappertjes en augurkjes liet ik hier achterwege omdat ik de combinatie maakte met de auberginepuree)

Voor de aubergines: die snij je grof in stukken en je stooft deze volledig plat met 2 teentje look in olijfolie. Voeg p en z toe en proef ook hier voor de smaak.

IMG_9858

De aardappelen stoomde ik gaar in de schil.

Voor het dresseren van het bord, neem je een ring en je duwt het vlees er in. Daarom komt de auberginepuree en bovenaan leg je de schijfjes aardappel. Met een toefje zelfgemaakte mayonaise en wat blaadjes spinazie werk je het bord verder af.

fullsizeoutput_4448

Smakelijk!

 



Geef een reactie