Rozemarijnijs

Rozemarijnijs

Als ik bij de kapper zit, heb ik tijd. En dat is plezante tijd. Mijn tijd.

Ik kom niet alleen graag voor de me-time, maar ook, omdat mijn haar zo snel groeit, waardoor er een grijze landingsbaan boven op mijn hoofd ontstaat, die ze mogen bijwerken. Uit dat vliegmilieu ben ik nu toch ook al efkes weg, he.

Toch efkes reclame, ik ga bij http://www.puurGs.be in Puurs ( duh), en daar kunnen ze die asfaltbaan op mijn hoofd vakkundig wegwerken. Ik kijk uit naar coronavrije tijden, zodat ik ook nog een glas bubbels kan drinken om mij helemaal over te geven aan hun zorgen. Dit terzijde…

Ik ken er die al wegkomen met een totale vernatuurlijking van het haar, maar ik ben er mentaal nog niet klaar voor. Doe nog maar wat aan verjonging Valerie. Of probeer het verouderingsproces nog maar wat tegen te houden. Ik zeg wel duidelijk “proberen”, want ik heb ervan 😂

Maar dat neemt niet weg dat ik in de keuken nog wel vanalles uitprobeer. Onlangs was ik jarig en wij zijn met het gezin gaan eten bij Hummus & Hortence (http://www.humushortence.be) in Elsene. Voor wie het nog niet kent, zeker eens doen. ( weer reclame – niet gesponsord spijtig genoeg) Maar goeie dingen mag je promoten.

Door daar te gaan eten, had ik weer super veel inspiratie en keukendrang gekregen. Ik maakte met kerst een filodeeghapje met geroosterde wortel, notensaus en rozemarijnijs.

En t is nu net dat wat ik graag wil delen. Dat is gemakkelijk en mega lekker. Past als dessert, maar zeker ook bij iets hartigs. Als je dit kan maken, ligt de weg open naar ijs maken van alles wat je tegenkomt in je kast of tuin. Ijs kan je van alles maken. ( zwarte look – sesamzaadjes – zoethout – tomaat – honing – gember-…. )

NODIG

310 volle melk

105 fijne suiker

17gr dextrose

5 gram verse rozemarijn

1 eidooier

270 Gr room

HOE

Verwarm de melk met de suiker, de dextrose en de rozemarijn in een klein pannetje. Let wel op dat de temperatuur onder het kookpunt blijft. Roer goed met de garde om de suiker op te laten lossen. Klop het eigeel los met een vork en meng het door de room.

Voeg de room toe aan het suikerwater en laat het 10 minuten trekken. Zeef de melk en schenk het mengsel in de ijsmachine. Afhankelijk van het soort ijsmachine dat je gebruikt, geniet je binnen de kortste keren van heerlijk vers rozemarijnijs.

Ik heb zo’n een ijsmachine, maar als je dat niet hebt, volg dan het recept en zet het mengsel een aantal uur in de vriezer, terwijl je een paar keer per uur goed roert om kristallisatie tegen te gaan.

Je gaat zo verrast zijn van deze smaak, dat je dat waarschijnlijk nog zal maken.

Voila, hier heb je dan het receptje he!

Geniet ervan.2 gedachten over “Rozemarijnijs”

Geef een reactie